Hyviä vai huonoja uutisia?

Helsingin DocPoint-festivaali näyttää kaksi Idfassa menestynyttä dokumenttia.

Amerikka luisuu alamäessä, Afrikassa menee mainiosti. Dokumenttitarjonta tasapainottaa uutismedian maailmankuvaa. Helsingin Docpoint-festivaali näyttää kaksi Idfassa menestynyttä dokumenttia.

Huumesotaa Yhdysvalloissa

USA on taistellut huumeongelmaa vastaan kolme vuosikymmentä, mutta edelleen 45 miljoonaa ihmistä istuu vankilassa huumausainerikoksista. Samaan aikaan huumeet ovat katukaupassa halvempia ja puhtaampia kuin koskaan. Presidentinvaaleissa aihe oli tabu. Brad Pittin tuottama dokkari The House We Live in kysyy, kuka tästä kaikesta oikein hyötyy?

Onnea Ruandassa

Sodan runtelemassa Ruandassa ryhmä naisia perustaa maan ensimmäisen jäätelökioskin. Elokuva Sweet Dreams (ohj. Lisa Fruchtman, Rob Fruchtman) kannustaa naisia tarttumaan perinteisesti vain miehille tarkoitettuihin rumpuihin. Parempi elämä on jo alkanut, kuten hyvän mielen dokumentti osoittaa.

Dokumenttielokuvan festivaali Docpoint Helsingissä 22.–27.1.2013

Lue myös:

Näkyjä tästä maailmasta

Ilmaisia dokkareita köyhyydestä

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!