Kenian kansanedustajat istuvat arvotuoleille

Kenian kansanedustajille hankittiin 2 500 euron tuolit.

Kenia. Kenian parlamenttitalon remontti maksoi kymmenisen miljoonaa euroa. Korkeaa teknologiaa hyödyntävää istuntosalia on moitittu erityisesti kalliista tuoleista. Kukin punaisista, 50 kiloa painavista istuimista maksoi lähes 2 500 euroa. Vankiloissa valmistetuille tuoleille on luvattu 30 vuoden takuu.

Alun perin tuolit olivat tulla vielä kalliimmiksi. Hankinta ulkomaiselta toimittajalta keskeytettiin, kun kansanedustajat havahtuivat tuolien hintaan, joka uhkasi nousta 4 000 euroon.

”Samalla rahalla rakentaisi pienen korkealaatuisen talon”, ostojen keskeyttämistä ensimmäisenä vaatinut kansanedustaja John Mbadi huomautti.

Kannattajien mielestä uudistus siirtää Kenian parlamentin kerralla digitaaliaikaan.

”Muutokset vaikuttavat myönteisesti hallintoon”, vakuuttaa BBC:n siteeraama puhemies Kenneth Marende. ”Nyt kansanedustaja voi olla täysin itsenäinen, tehdä päätöksensä ja painaa nappia.”

Kenian kansanedustajia on moitittu heidän itselleen myöntämistä eduista. Noin 8 000 euron kuukausipalkallaan he kuuluvat Afrikan parhaiten palkattuihin parlamentaarikoihin.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!