Vedenalainen museo Keniaan

Keniassa on suunnitteilla museo, jossa vieraat voivat katsella kaloja – ja kalat vieraita. Afrikan ensimmäinen vedenalainen museo on tarkoitus rakentaa jo ennestään suositun turistikohteen Malindin kaupungin edustalle.

Intian valtameren rannikolla on paljon haaksirikkoutuneiden laivojen hylkyjä. Niistä on tarkoitus tulla museon vetonaula.

”Uponneet laivat vetävät puoleensa kaloja, jotka syövät laivojen puuosilla kasvavia mikro-organismeja. Ne ovat hyviä elinympäristöjä kaloille ja monille muille meressä eläville lajeille”, Kenian kansallismuseon arkeologinen johtaja Cesar Bita sanoi The Guardian -lehdelle.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, museo aukeaa vuonna 2014. Afrikassa on suunnitteilla toinenkin vedenalainen museo. Se on tarkoitus rakentaa Egyptiin. Vedenalaisia museoita on toistaiseksi olemassa ainakin Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Kiinassa.

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!