Artikkelikuva

Koti siistiksi ilman myrkkyjä

Tampereella toimiva Suola&sitruuna tarjoaa ekosiivousta.

Tampereen keskustassa ja sen liepeillä asustavat ovat jo muutaman vuoden ajan saaneet nauttia omaperäisen siivousfir­ man palveluksista.

Ensinnäkin: siivooja saapuu kotiin pyöräillen tai julkisilla kulkuvälineillä. Käytetyt pesuaineet ovat luonnonmukai­sia. Siivouksessa käytettyä vettä säästel­lään.

Tämä kaikki johtuu siitä, että Suopa&Sitruuna on ekosiivousfirma.

Yritys tarjoaa erilaisia kodinhoitoon ja puhtaanapitoon liittyviä palveluita, esi­merkiksi tekstiilihuoltoa. Kunkin asiak­kaan kanssa laaditaan yksilöllinen pal­velusopimus, joka takaa sen, ettei turhia kustannuksia synny. Sopimuksen voi tehdä niin kertaluontoisesta muuttosiivo­uksesta kuin viikkosiivouksesta.

Tällä hetkellä Suopa&Sitruuna tarjoaa palveluita noin viiden kilometrin säteellä Tampereen keskustasta.

”Tykkään toimia pienesti. Yrityk­semme ei ole laajentumassa muihin kau­punkeihin”, Suopa&Sitruunan omistaja Aino-Maija Leinonen sanoo.

Hintatasoltaan Suopa&Sitruuna on erikoisuudestaan huolimatta Tampereen keskitasoa. Ekologisuus ja huolellisuus ovat yrityksen ehdoton kilpailuvaltti.

”Kieltäydymme tekemästä töitä kama­lalla kiireellä ja tiukoilla aikatauluilla, koska haluamme tehdä hyvää jälkeä”, Lei­nonen kertoo.

Asiakkaat ovat huomanneet yrityksen tasokkuuden, palaute työstä on ollut kan­nustavaa. Maine hyvästä ja huolellisesta työstä tuo uusia asiakkaita ja toisaalta harva vanha asiakas lopettaa.
Siivoukseen Suopa&Sitruuna käyt­ tää suurimmaksi osaksi kotimaisen Ole Hyvä Luonnontuote Oy:n luonnonmukai­sia tuotteita. Tuotteet eivät sisällä keino­ tekoisia väri­ tai hajusteaineita, joten ne sopivat myös allergikkokotien siivouk­seen.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!