Light as a feather, green as an apple

Tanssillinen kurkkaus kristillisyyteen.

Uuden tanssin keskus Zodiakissa työskentelevän koreografi Veli Lehtovaaran ja portugalilaistanssija Maria Ferreira Silvan duetossa kohtaavat protestanttinen Suomi ja katolinen Portugali.

Teos avaa kaksi eri näkökulmaa kristilliseen kulttuuriperintöön. Suhde aihepiiriin on kun­nioittava, kysyvä ja samaan aikaan leikkisän keveä.

Light as a Feather, Green as an Apple -teoksessa ikonografian ja koreografian suhde aukeaa ennalta arvaamattomalla tavalla, kun tunnistettavat kuvat, henkilöhahmot ja tapahtumat vääntyvät ulos perinteisistä merkityksistään.

Samassa illassa nähdään myös Mikko Hyvösen ja Salka Ardal Rosengrenin live-esityksen haavoittuvuutta tutkiva teos Trash Talk.

Light as a feather, green as an apple Zodiakissa Kaapelitehtaan Pannuhallissa (Tallberginkatu 1 b, Helsinki) 6. ja 7. 3. klo 19. liput 20/12 €.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!