Artikkelikuva
Pimeyden ytimessä Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatterissa (Hämeenpuisto 28-32). Kantaesitys 21. 2. liput 15.

Pimeyden ytimessä

Tampereen Työväen Teatterin Pideymen ytimessä.

Puolalais-englantilainen Joseph Conrad kirjoitti Afrikkaan sijoittuvan klassikkoromaaninsa Pimeyden sydän vuonna 1902. Romaani kertoo Marlow-nimisestä miehestä, joka tunkeutuu jokilaivalla syvälle Afrikkaan tavatakseen myyttiset mittasuhteet saaneen norsunluukauppias Kurtzin.

Romantiikkaa, realismia ja moraalisia pohdintoja yhdistelevän romaanin pohjalta dramatisoitu Pimeyden ytimessä saa kantaesityksenä Tampereen Työväen Teatterissa.

Tiina Puumalaisen sovittamassa ja ohjaamassa näytelmässä Marlow jäljittää salaperäistä Kurtzia. Mutta miksi: haastatellakseen, pidättääkseen, tappaakseen? Onko Kurtz armeijan johtaja vai yksinäinen mielipuoli, terroristi vai pelastaja?

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!