Malawi harkitsee homoseksuaalisuuden laillistamista

Malawin hallitus aikoo harkita uudelleen homo­seksuaalisuuden kieltävää lainsäädäntöään.

Oikeusministeri Ephraim Chiumen African ­Review news -nettisivustolle antaman lausunnon mukaan maan ”siveettömät käytännöt ja luonnottomat teot” kieltäviä lakeja aiotaan muuttaa yleisen mielipiteen vuoksi.

Chiume ilmoitti asiasta vain muutama päivä sen jälkeen, kun Yhdysvallat ilmoitti ryhtyvänsä painostamaan taloudellisesti homo­seksuaalisuudesta rankaisevia maita. Yhdysvallat avustaa Malawia noin 200 miljoonalla dollarilla vuodessa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton totesi hiljakkoin, että homojen oikeudet ovat ihmisoikeuk­sia ja ihmisoikeudet homojen oikeuksia. ”Homous ei ole länsimaiden keksintö. Se kuuluu inhimilliseen todellisuuteen.”

Viime vuonna malawilaiset ­Tiwonge Chimbalanga ja Steven­ Monjeza tuomittiin molemmat 14 vuoden vankeusrangaistukseen sen jälkeen, kun he olivat kertoneen halustaan laillistaa suhteensa. Suuressa osassa Afrikkaa homoseksuaalisuus on tabu, ja 37 maata on erikseen kieltänyt sen lainsäädännössään.

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!