Lisää kehitysapua Burmaan

Muun muassa britania on lisännyt kehitysapuaan Burmaan.

Burma. Rahoittajat suhtautuvat entistä suopeammin kehitysavun antamiseen Burmaan, mutta antavat sitä edelleen vähän.

”Rahoitusta on tarjolla enemmän”, kertoo rahoitusjohtaja Andrew Kirkwood Burmassa toimivasta Livelihoods and Food Security Trust Fund -yhdistyksestä uutistoimisto Irinille. Yhdistyksen rahoittajat ovat antaneet tälle vuodelle käyttöön 30 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria alun perin kaavailtua summaa enemmän.

Japani päätti viime vuonna aloittaa neuvottelut kehitysavun aloittamisesta. Japani lopetti kaiken Burmaan kohdistuvan kehitysavun vuonna 2003, mutta on jatkanut humanitaarista apua.

Britannia, yksi Burman suurimmista avunantajista, on lisännyt kehitysapuaan Burmaan viime vuosina, mutta antaa apua maan hallituksen ohi. Britan­nian uusimmassa Burmaa käsittelevässä kehitysapusuunnitelmassa tuodaan esiin mahdollisuus, että tilanne voi muuttua, jos Burman hallitus kohentaa ihmisoikeus­tilannetta.

Lynn Yoshikawa Refugees International -järjestöstä huomaut­taa, että Burman hallitus on parantanut yhteistyötä kansalais­yhteiskunnan kanssa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!