Koulutus ei takaa naisille työtä Sri Lankassa

Sri Lanka. Mitä korkeampi koulutus srilankalaisella naisella on, sitä todennäköisemmin hän jää työttömäksi

Uusimpien työvoimatilastojen mukaan yli kymmenen prosenttia korkeakoulutetuista naisista on työttömänä. Korkeakoulutus ei takaa työtä miehillekään, mutta naisten tilanne on selkeästi vaikeampi.

Australiassa työskentelevä srilankalaistutkija Muttukrishna Sarvanathan vaatii kotimaahansa lainsäädäntöä, joka kieltäisi naisten syrjinnän työmarkkinoilla. ­Hänen mukaansa perinteiset suku­puoliroolit rajoittavat naisten mahdollisuuksia työllistyä.

Maailmanpankin koulutus­asiantuntija Harsha Aturupane­ puolestaan arvioi, että monet naiset odottavat pitkään ihannetyöpaikkaa esimerkiksi julkisella sektorilla. Joukkoviestinnän yliopisto-opinnoista valmistunut Anupama Ganegoda on samaa mieltä. Julkisen alan työpaikkojen varmuus ja eläke-edut houkuttelevat monia korkeakoulutettuja, mutta työmahdollisuuksia on rajallisesti. 

”En opiskellut näin ahkerasti ottaakseni vastaan minkä tahansa työpaikan”, Ganegoda sanoi IPS-uutistoimistolle.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!