Artikkelikuva

Alusvaatteet pois Zimbabwen kirpputoreilta

Zimbabwe kitkee käytettyjen alusvaatteiden kauppaa lakimuutoksella.

Vuodenvaihteessa voimaan tullut laki tekee käytettyjen alusvaatteiden myynnistä kirpputoreilla laitonta.

Lakimuutos lähti liikkeelle valtiovarainministeri Tendai Bitin järkytyksestä. Presidentti Robert Mugaben puolueen kilpailijaa Movement for Democratic Changea edustava Biti oli ihmeissään saadessaan tietää, että alusvaatteita myydään kirpputoreilla. ”Jos aviomies näkee vaimonsa ostavan alusvaatteita kirpputorilta, mies on epäonnistunut”, ministeri sanoi.

Hän oli huolestunut myös naisten alusvaatteiden maahantuonnista, johon hallitus puuttuu niin ikään. Zimbabwe kitkee alusvaatteiden maahantuontia korkeilla tulleilla ja veroilla.

Zimbabwelaiset suosivat käytettyjä vaatteita – myös alusvaatteita – köyhyyden vuoksi. Työttömyysaste maassa on maailman korkeimpia.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!