Imagomainontaa lentokentällä

Eteläafrikkalainen energiayhtiö kampanjoi sähkön säästämisen puolesta ja sähkövarkauksia vastaan.

Etelä-Afrikka. Eteläafrikkalaisen Johannesburgin lentokentän bussien mainostekstit havahduttavat matkailijan: Älä varasta sähköä.

Valtio-omisteinen ja moniongelmainen energiayhtiö Eskom on jo vuosia tuskaillut sähköä verkosta varastavien kuluttajien kanssa. Nyt yhtiö kampanjoi ympäri Etelä-Afrikkaa paitsi sähkön säästämisen puolesta myös sähkö­varkauksia vastaan.

Monen muun ongelman lisäksi Eskomia saattaa vaivata ajattelemattomuus mainonnan kohderyhmien valinnassa. Lentokentällä sähkövarkauksia eri sanakääntein tuomitsevia mainoksia kun tuijottelevat kansainvälisiä lentoja odottavat matkustajat. Maasta juuri poistuvat tuskin ehtivät enää sähkövarkaisiin.

Tai ehkä Eskom tietää jotain, mitä asiakkaat eivät. Alakerran lähtöporttien kuulutukset hoidetaan muuten modernilla kentällä sähköisen järjestelmän sijaan virkailijoiden välisenä huutokilpailuna. Sosiaalinen media eli muut jonottajat puolestaan osaavat kertoa, mihin suuntaa lento portilta, jossa monitori on pimeänä.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!