Kenialaiset protestoivat kansanedustajien ahneutta

Kansanedustajien itselleen säätämät kymmenien tuhansien palkkiot ovat herättäneet kenialaisissa närää.

Kenia. Kenialaiset ovat osoittaneet mieltään maan kansanedustajien itselleen myöntämiä bonuksia vastaan. Maan parlamentaarikot säätivät itselleen ja parlamentin puhemiehelle noin 85 000 euron suuruiset lähtö­bonukset.

Kenialaiset kansanedustajat kuuluvat jo valmiiksi Afrikan parhaiten palkattujen joukkoon yli 10 000 euron kuukausipalkallaan. Jotta minimipalkkaa nauttiva kenialainen ansaitsi parlamentaarikkojen itselleen säätämän rahasumman, hänen täytyisi tehdä töitä 61 vuotta, laskee uutis­toimisto Al Jazeera.

222 parlamentaarikon ja puhemiehen yhteenlasketut bonukset nousevat lukemiin, joiden rahoittamiseksi tarvitaan veronkorotuksia, valittivat kansanedustajia ahneiksi varkaiksi kutsuneet mielenosoittajat. Transparency International ja Kenian ihmisoikeus­komissio moittivat edustajien toimia käsittämättömiksi ja ­järkyttäviksi.

Kenia sai 2010–2011 ulkomaista apua noin 208 miljoona euroa ja maan budjetti on yli miljardi euroa alijäämäinen.

Lue myös: ”Kenian kansanedustajat istuvat arvotuoleille”

https://maailmankuvalehti.fi/palstat/11684

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!