Artikkelikuva

Etnosoi! altistaa uudelle

Etnosoi!-maailmanmusiikkifestivaali esittelee suomalaiselle yleisölle esiintyjiä, joita ei täällä päin ole pahemmin nähty.

Suomen vanhin maailmanmusiikkifestivaali Etnosoi! viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlavuottaan. Historiansa aikana Etno­soi! on ollut vaikuttamassa vahvasti niin afrikkalaisen musiikin Suomeen tuomiseen kuin vaikkapa fado-buumin syttymiseen.

Festivaalin päätavoitteena on ollut esitellä suomalaiselle yleisölle erityisesti esiintyjiä, joita on nähty Suomessa tai Euroopassa harvoin jos koskaan.

Nyt juhlavuonna katseet käännetään kohti itää. Intiasta esitellään kaksi varsin erilaista kokoonpanoa. Dhoad Gypsies of Rajasthan tuo Savoy-teatteriin näyttävän shown, jossa rajasthanilainen musiikki saa seurakseen tanssijan ja fakiirin. Pohjoisintialainen Gundecha Brothers puolestaan tunnelmoi Malmitalossa rauhallisen meditatiivisesti.

Intian lisäksi katsauksia tehdään muun muassa Iraniin, Turkkiin ja romanimusiikkiin.

Etnosoi! 6.–24.11. Lisätietoja konserteista ja oheistapahtumista: www.etnosoi.fi

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!