Pysäkkinä maattomien maa

Espanjalaispiirtäjä Javier de Isusin sarjakuvasarjassa seikkailut kietoutuvat yhteiskunnallisten ongelmien ympärille.

Espanjalaispiirtäjä Javier de Isusin (s. 1972) sarjakuvasarja Maattoman Juanin matkat päättyy neljänteen teokseen Maattomien mailla.

Seikkailullinen Vasco etsii ystäväänsä Juania Latinalaisesta Amerikasta. Meksikosta Ecuadoriin, Peruun ja Nicaraguaan kulkenut Vasco päätyy lopulta Brasiliaan.

De Isusin omiin matkailu­kokemuksiin pohjaava sarja kietoo Vascon seikkailut yhteiskunnallisten ongelmien ympärille. Maattomien mailla -teoksessa tavataan brasilialaisia sorrettuja maanviljelijöitä ja sademetsässä asuva alkuperäiskansa, jota kullankaivajat ovat häätämässä.

Polveilevan piirrosjäljen turvin teos hypähtelee aikatasolta toiselle sujuvasti. Kerronnallisesti se on samanaikaisesti huumaavan seikkailullinen ja introspektiivinen. Vascolla on aikaa kerrata matkan varrella karttuneita kokemuksiaan ja henkistä edistystään.

Javier de Isusi: Maattoman Juanin matkat IV: Maattomien mailla, Like 2012.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!