Kenian norsuille sähköpaimen

Kenialaisvuoren rinteille tulee satoja kilometrejä sähköaitaa, jonka tarkoitus on pitää norsut poissa viljelmiltä.

Kenia. Afrikan toiseksi korkein vuori, Mount Kenya, saa rinteilleen satoja kilometrejä sähköaitaa. Aidan toivotaan pitävän rinteiden metsiä asuttavat eläimet – pääasiassa norsut – pois viljelmiltä.

Aitaan tulee viisi sähköä johtavaa kaapelia, joista saatava sähköisku on tuntuva, mutta vaaraton ihmisille ja muille eläimille.

Ensimmäistä 50 kilometrin osuutta on jo alettu rakentaa. Sen odotetaan valmistuvan vuonna 2014. Hankkeen toteuttavan Rhino Ark -järjestön mukaan koko aidan rakentamisen arvioidaan kestävän viitisen vuotta.

Valmiina aita on 400 kilometriä pitkä ja kaksi metriä korkea.

”Sen sisäpuolelle jää 2 000 neliökilometriä luonnontilaista metsää ja lukuisia jokien ja purojen alkulähteitä”, kuvailee Rhino Arkin Colin Church BBC:lle.

Mount Kenya -vuori on 5 199 metriä korkea. Unesco nimesi vuoren ja sen metsät maailmanperintökohteeksi 1997.

Rhino Ark -järjestö kerää joka vuosi mittavia summia järjestämällä Rhino Charge -maastorallin.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!