Tekstiviesteillä laatua malarian hoitoon

Tekstiviestimuistutukset parantavat selvästi malariapotilaiden saaman hoidon laatua, selviää lääketieteellisessä Lancet-aikakauslehdessä julkaistusta tutkimuksesta.

Tutkijat lähettivät kuuden kuukauden ajan tekstiviestiohjeita kenialaisilla terveysasemilla malariapotilaita hoitaville. Tekstiviesteillä kehotettiin esimerkiksi työntekijää muistuttamaan äitejä antamaan riittävästi lääkettä malariaa sairastaville lapsilleen.

Keniassa on tyypillistä, että malarian käytännön hoito eroaa virallisista hoitosuosituksista. Tutkimuksen alussa vain noin viidesosa potilaista sai suositusten mukaista hoitoa; kuuden kuukauden jälkeen asianmukaista hoitoa saavien potilaiden osuus oli noussut puoleen.

Muistutusten myönteiset vaikutukset vaikuttavat pysyviltä. Kuuden kuukauden tekstiviestit yhdelle työntekijälle maksoivat alle kaksi euroa.

Tutkijoiden mukaan tekstiviestien hyödyntämisellä on valtavasti potentiaalia hoidon parantamisessa. Valtaosalla kenialaisista on mahdollisuus käyttää kännykkää.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!