Kiinan stadionit tyhjillään

Kiina pönkittää mainettaan isännöimällä kansain-välisiä urheilukilpailuja, mutta niitä varten rakennetut massiiviset stadionit ammottavat tyhjyyttään. Pekingin olympiastadion ja useat muut vuoden 2008 olympialaisia varten rakennetut stadionit ovat jääneet lähes käyttämättömiksi kisojen jälkeen.

Shanghain uuteen Oriental Sports Centreen, jonka pääareena vetää lähes 20 000 katsojaa, on suunnitteilla ensi vuonna vain yksi urheilutapahtuma: lyhyen radan pikaluistelun maailmanmestaruuskilpailut. Viranomaiset vakuuttavat, että shanghailaiset hyötyvät areenasta.

”Shanghailaiset saavat nauttia urheilutapahtumista, joita aikaisemmin pystyttiin järjestämään vain Pohjois-Kiinassa”, Shanghain kaupungin urheilujohtaja Li Yuyi sanoi AFP-uutistoimistolle.

Kiina-tutkija Kerry Brownin mukaan korruption vaara on olemassa, kun pienipalkkaiset viranomaiset päättävät miljardien eurojen hankkeista.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!