Artikkelikuva
Janko ja PK.

Club Mañana: Guinea meets Utajärvi

Maailman Kuvalehden Mañana-klubin esiintyjät kertovat
palstalla musiikistaan. 12.5. klubilla esiintyy PK & Janko.

Tapasin Janko Mannehin vuonna 2006, kun hän oli soittamassa Malmin rauta­tieaseman kupeessa, ostoskeskuksia yhdistävällä käytävällä. Rohkaisin mieleni ja jätin hänelle lapun, johon olin rustannut puhelinnumeroni ja kertonut pitäväni kovasti hänen soitostaan ja haluavani kokeilla musisointia yhdessä.

Muutaman viikon kuluttua Janko sitten otti yhteyttä, ja sovimme tapaamisesta. Kokeilusessio kesti noin minuutin. Jo kolmenkymmenen sekunnin jälkeen totesimme hymyssä suin, että perustetaan duo ja aletaan tehdä kipaleita ja keikkoja – ja sitten joskus levy. Äänityksiä on tehty vuodesta 2009.

Länsiafrikkalaisesta Guineasta kotoisin oleva Janko soittaa perkussioita, minä kitaraa. Molemmat laulamme. Musiikkimme on simppeliä itsetehtyä rockpopblues -pohjaista musiikkia afrikkalais-utajärveläisellä otteella. Länsi-Afrikka meets Pohjois-Suomi.

Pääprojektini on edelleen bändini 22-Pistepirkko, jonka kanssa on veivattu vuodesta 1980. 22-Piste­pirkko on trio, jossa on runsaasti vaikutteita ja 30 vuoden aikana opittuja jekkuja. PK & Janko taas on simppelimpää puuhaa: rumpua, sähkökitaraa ja laulua.

Ajattelen niin, että musiikki liikuttaa ihmisiä ja parhaimmillaan antaa ihmisille iloa, toivoa ja voimaa. En kuitenkaan tiedä, kykenevätkö ihmiset muuttamaan maailmaa.” 

PK & Janko kevätkauden viimeisellä Mañana-klubilla Club Libertéssä (Kolmas linja 34, Helsinki) 12.5.
Lämmittelijänä Magulamberre band.
Liput 8€ + eteispalvelumaksu.