Rikkaat kiinalaiset tahtovat ulkomaille

Yli puolet rikkaista kiinalaisista haluaisi muuttaa ulkomaille, selviää tuoreesta kyselytutkimuksesta.

Suosituimmat muuttokohteet ovat Yhdysvallat ja Kanada.

Bank of Chinan ja tutkimus- ja julkaisuryhmittymä Hurun Reportin toteuttamassa tutkimuksessa haastateltiin kiinalaisia, joilla on yli 10 miljoonan yuanin eli noin 1,2 miljoonan euron omaisuus.
Hurun Reportin perustajan Rupert Hoogewerfin mukaan tyypillisin syy haluun ulkomaille on huoli lasten koulutuksesta. Myös terveydenhuollon laatu ja saasteet mietityttävät maan rikkaita.

Useiden länsimaiden suurlähetystöt ovat raportoineet, että niin sanottuja sijoitusviisumeita on tänä vuonna haettu aiempaa aktiivisemmin.

Viisumin turvin kiinalainen voi muuttaa länsimaahan, jos hän sijoittaa huomattavan summan rahaa uuteen kotimaahansa.

Kolmasosalla kyselyyn vastanneista on jo sijoituksia ulkomailla.

Wall Street Journalin siteeraaman Hurun Reportin tietojen mukaan Kiinassa on jo melkein miljoona ihmistä, joiden omaisuuden arvo on vähintään 1,2 miljoonaa euroa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!