Artikkelikuva

Mangaprinsessa pukeutuu hijabiin

Japanilaisen sarjakuvan mangahahmot ovat löytäneet tiensä Indonesiaan.

Toisin kuin lähtömaassaan, suurista silmistään tunnetut sarjakuvahahmot eivät Indonesiassa seikkaile paljastavissa pukineissa ja hiukset vapaana hulmuten. Sen sijaan ne verhoutuvat muslimimuodin mukaisiin vaatteisiin.

Yksi muslimimangojen tuottajista on pieni, jakartalainen Siput-studio. Se on kustantanut muun muassa lastenkirjoja, joiden päähenkilö on prinsessa nimeltään Jihan. Tyypillisten kuninkaallisten satuhahmojen tavoin Jihanilla on kruunu päässään. Jihanin kruunun alta ei kuitenkaan ryöppyä kiharapilvi, vaan paljetein koristeltu huntu. Piirrosprinsessa kätkee katseilta myös niskansa ja käsivartensa. Islam näkyy myös kirjasarjan sisällössä. Yksi Jihanin seikkailuista on nimeltään Koraanin lukemisen ihme.

The Jakarta Postin haastattelema Ferly Leriansyah, yksi Siputin jäsenistä kertoo, että studion piirtäjät eivät varsinaisesti keskity muslimiaiheisiin, vaan heiltä on sattumoisin tilattu uskonnollissävytteisiä kuvia. Studio on tuottanut mangaa muun muassa teokseen Muista Allahia sadalla rukouksella.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!