Artikkelikuva

Ihmispeto, mikä se on?

The Beast – A Book in an Orange Tent.

Naishahmo tunnustelee hitaasti räsymattoa 1970-luvun oranssin kupoliteltan edessä, jalassaan painovoimaa uhmaavat korkokengät. Ollaan tässä ajassa, mutta samalla jossakin muualla, muistin kuljettamina.

The Beast – A Book in an Orange Tent on katastrofin ja kärjistyksen teos, jossa koreografi-tanssija
Sanna Kekäläinen jatkaa tutkimuksiaan ihmisyydestä. The Beast käsittelee muistia ja identiteettiä. Mitä ihmisestä jää, kun kulttuuriset kerrokset kuoritaan pois?

Teoksen nimi viittaa ihmispetoon. Mikä ihmiseläin pohjimmiltaan on? Ja mitä meistä tuleekaan konfliktitilanteissa? Entä miten naiseus sopii tähän miehistä logiikkaa noudattavaan maailmaamme?

The Beast on monellakin tapaa poliittinen. ”Tanssissa haasteellista on muodon luominen, ja siinä uteliaisuus on keskeistä. Haluan kyseenalaistaa totalitaarista tyhmyyttä – populistista höpönlöpöä, väkivaltaa ja riistoa”, Kekäläinen sanoo

kekäläinen & company:  the beast – a book in an orange tent. kiasma-teatterissa (mannerheimin-aukio 2, helsinki) 2.-18.2. liput 15/20€.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!