Väestönkasvu syö Kenian taloutta

Nopea väestönkasvu syö Kenian mahdollisuuksia nousta keskituloiseksi maaksi, maan viranomaiset sanovat.

Keniassa on nyt noin 41 miljoonaa asukasta, joista lähes puolet on alle 15-vuotiaita. Todennäköisesti maan väestömäärä tasaantuu noin sataan miljoonaan vuonna 2090. 

”Ongelmamme ei ole määrä, vaan kasvun vauhti: joka vuosi väes­töön tulee miljoona uutta ihmistä, mikä tukahduttaa talouden kasvua”, Kenian kansallisen väestö- ja kehitysviraston johtaja Boniface K’Oyugi sanoi Financial Timesille. Sen sijaan, että resursseja voitaisiin suunnata tuottaviin investointeihin, niitä täytyy suunnata kulutukseen, hän huomauttaa.

Valtava määrä nuoria tarvitsee terveys- ja koulutuspalveluja ennen kuin heistä tulee yhteiskunnan tuottavia jäseniä.

Kenian väestönkasvu on hidastunut 1970-luvun lopusta. Vuonna 2010 se oli prosenttia, mikä on edelleen maan asettamaa tavoitetta korkeampi.

YK arvioi, että koko maailman väestö ohittaa pian seitsemän miljardin ihmisen rajan.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!