Artikkelikuva
Turkishyljenaaras Namibian Cape Crossissa. Turkishylkeitä (Arctocephalus Pusillus) kutsutaan myös merikarhuiksi.

Namibian hylkeiden kohtalosta kiistaa

Namibian hylkeiden kohtalo herättää kansainvälistä huolta. Kipakkaa keskustelua käydään teurastuksen laillisuudesta sekä siitä, joutuvatko hylkeet kärsimään tarpeettomasti.

Namibian kalastusasioista vastaavan ministeri Bernhard Esaun mukaan hylkeiden teurastuksesta valittavia ohjaa puutteellinen tieto, sillä Namibian eläintensuojeluohjelmat ovat tuottanee erinomaisia tuloksia. Lisäksi hän kertoi Namibian Economistin haastattelussa, että kuluvana vuonna hylkeet lasketaan ja tuloksen pohjalta sovitaan teurastuskiintiöt.

Ministerin mukaan aiempien laskentojen perusteella Namibiassa on noin 700 000 hyljettä, jotka elävät 20 koloniassa maan 1500 kilometriä pitkällä rantaviivalla ja lähisaarilla.

Hylkeiden kohtalosta ovat valittaneet lukuisat kansalaisjärjestöt. Hyljekysymyksestä kansainvälisen konferenssin järjestäneen Namibian oikeusasiamies John Waltersin mukaan laskenta on hyvä alku, mutta enempää hänen virastonsa ei hylkeiden hyväksi kykene tekemään.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!