Erokausi tupakankorjuun kylkiäisenä

Keski-Jaavan Temang­gunging alue tuottaa syksyisin tupakan lisäksi avioeroja. Jaavan suurimpiin tupakantuottajiin kuuluva alue tuo sadonkorjuukauden mukana ”erokauden”, jonka aikana erohakemusten määrä yli kaksinkertaistuu.

”Normaalisti avioerojen määrä on alle sata tapausta kuukaudessa, mutta määrä kasvaa sadonkorjuun aikana”, sanoo Temanggungin uskonnollisen oikeuden apulaisjohtaja Tamzil Antara-lehdelle.

Useimmissa tapauksissa vaimot hakivat eroa uskottomuuden takia.

”Yleensä puolisot ovat riidelleet pitkään, mutta eivät ole voineet hakea eroa kehnon rahatilanteen vuoksi. Tupakkasadon korjattuaan heillä on rahaa.”

Erohakemuksen jättäminen maksaa 500 000 rupiaa (42 euroa), mikä on merkittävä summa keskivertomaanviljelijälle.

Tamzil kertoo oikeuden olleen niin kiireinen ”erokauden” aikana, että oikeusviranomaiset joutuivat käsittelemään hakemuksia työajan ulkopuolellakin.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!