Artikkelikuva
Rough Guides/World Music Network

The Rough Guide to Brazilian Café

Brasilialaiset muusikot ovat aina osanneet imeä ulkomaisia
vaikutteita ja sulauttaa ne omiin musiikkiperinteisiinsä
siten, että omaleimaisuus säilyy.

He ovat myös kyenneet luomaan musiikkia, josta muu maailma on innostunut, samban ja bossa novan ennen muuta. Viimeisin vaihe tässä rikastuttavassa vuorovaikutuksessa on dj-vetoisen klubimusiikin sointien yhdistäminen samban ja bossan lisäksi myös muihin paikallisiin musiikkityyleihin. ”Karkea opas” on kokoelma lauluja, joita kuvaamaan ei istu adjektiivi ”karkea”.
Kappaleet ovat lempeitä ja pehmeitä, sellaista kahvila- tai aulabaarimusiikkia, joka hiljaisena ei häiritse ketään – mutta josta tarkemmalla kuuntelulla löytää huimaa, hallittua jännitettä ja nautinnollisia vivahteita. Mielihyvämusiikkia ihan parhaimmillaan. Sähköiset elementit ja varsinkin
konerytmit ovat alisteisia kokonaisuudelle, joka virtaa luonnonmukaisesti korvia hyväillen. Esittäjät lukeutuvat jo 1960-luvulla aloittanutta The Ipanemas -yhtyettä lukuun ottamatta nuorten muusikkojen eliittiin, muutamat jo toisessa polvessa, kuten Marcel Powell, Luciana Mello ja
Danilo Caymmi. Bonuksena pakkauksessa on laulaja-kitaristi-kirjailija Vitor Ramilin ja lyömäsoittaja Marcos Suzanon kokonainen albumi Satolep Sambatown (2007), joka olisi jo itsessään rahanarvoinen hankinta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!