Miespoliitikoista ei ole esimerkiksi Zimbabwessa

Miespuolisten kansanedustajien tulisi näyttää esimerkkiä ja mennä ympärileikattavaksi, Zimbabwen naispuolinen varapääministeri Thokozani Khupe vaatii.

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan ympärileikkaus vähentää miehen riskiä saada hiv-infektio 60 prosentilla. Zimbabwen hiv-tilanne on maailman synkimpiä.

Maan miesministerit ovat kuvanneet Khupen vaatimusta ”hulluudeksi”, ministeri Moses Mzila Ndlovu sanoi BBC:n haastattelussa. Ndlovu ei usko, että monikaan tarttuu Khupen ideaan, joskaan hän ei aio estää ketään niin tekemästä.

Ndlovun mukaan monet miespuoliset ministerit pitävät omituisena ajatusta, että ympärileikkauksella voitaisiin ehkäistä hiv:n leviämistä. ”Meillä on omat tapamme huolehtia terveydestämme.”

Zimbabwen hallitus aloitti laajan ympärileikkausohjelman vuonna 2009. Sen myötä operaatio on tehty tuhansille miehille.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!