Indonesia ohjeistaa tyttöjen ympärileikkauksia

Indonesian terveysministeriön julkaisemat ohjeet tyttöjen ympärileikkaukseen voivat lisätä toimenpiteen suo-siota, pelkäävät lääkärit ja ihmisoikeusjärjestöt. Operaatio saattaa johtaa lukuisiin vakaviin terveyshaittoihin.

”Tämä antaa lääkäreille uuden motiivin ympärileikata tyttöjä, koska he voivat nyt sanoa, että terveysministeriö hyväksyy toimenpiteen”, sanoo jakartalaisesta Yarsin yliopistossa luennoiva lääkäri Jurnalis Uddin uutistoimisto IRIN:lle.

Vaikka tyttöjen ympärileikkaus kiellettiin Indonesiassa vuonna 2006, käytäntö on edelleen yleinen. Terveysministeriön mukaan kesällä julkaistujen ohjeiden on tarkoitus suojella naisia. Ministeriö korostaa, ettei se pyri laillistamaan toimenpidettä.

”Luulen, että lääkärit hyödyntävät näitä ohjeita tehdäkseen rahaa ympärileikkauksilla”, Uddin arvioi.
Kymmenet indonesialaiset ja kansainväliset järjestöt vaativat terveysministeriötä luopumaan ohjeista.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!