Artikkelikuva
Vietnamilaisia heroiiniaddikteja jälleenkoulutusleirillä Ba Vissa heinäkuussa 2011

Huumevieroituksena pakkotyö

Vietnam kohtelee huumeriippuvaisia kansalaisiaan epäinhimillisesti, ihmis-oikeusjärjestö Human Rights Watch toteaa syyskuun alussa julkaisemassaan raportissa. Huumeidenkäyttäjiä laitetaan vieroituksen nimissä pakkotyöhön, jossa he kohtaavat fyysistä väkivaltaa.

”Kymmeniätuhansia miehiä, naisia ja lapsia pidetään vastoin tahtoaan Vietnamin hallituksen pakkotyökeskuksissa”, Human Rights Watchin Joe Amon sanoo.Raporttiin on haastateltu näissä keskuksissa työskenteleviä narkomaaneja.

Keskuksissa tehtävät työt vaihtelevat cashew-pähkinöiden käsittelystä vaatteiden valmistukseen. Joillekin vangituille ei makseta työstään palkkaa lainkaan ja monille maksetaan reilusti minimipalkkaa vähemmän.

Työstä kieltäytyminen johtaa rangaistukseen: hakkaamiseen, sähköshokkien antamiseen tai eristysselliin sulkemiseen. Amon kertoi IPS-uutistoimistolle, että keskusten toimintaa rahoitetaan osittain muun muassa Maailmanpankin ja YK:n kautta saatavilla varoilla.

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!