Artikkelikuva
Yona ja Puppa J.

Club Mañana: Evakkoiskelmää reggaekierteellä

Maailman kuvalehden Mañana-klubin esiintyjät kertovat palstalla musiikistaan. 14.1. klubilla esiintyy Liljan loisto.

Liljan loisto sai alkunsa, kun minä ja Yona eli Johanna Louhivuori esiinnyttiin kaverin häissä muutama vuosi sitten. Tuon esiintymisen pohjalta lähdettiin tekemään Risulan humppajuhliin iskelmäsettiä”, Janne Siro eli Puppa J kertoo.

”Koitamme tehdä anarkistista iskelmää yhdistelemällä erikoisiakin elementtejä. Emme lähde lavatanssilinjoille. Valikoimme lähinnä laitapuolen lauluja tai kappaleita, joissa on jotain muutakin kuin romanttista sisältöä.

Olemme maailmankansalaisia ja diggaamme monikulttuurisesta Suomesta. Takaisin Karjalan Maille -levyllä koitamme puhaltaa roots reggaen spiritualistista sykettä isovanhempien vanhoihin suosikkilauluihin.

Karjala-levy tuli Evakon Laulun innoittamana. Soittajien ydinryhmä on Punky Reggae Bandista. Bändissä laulamme minä ja Yona, puhaltimissa Markus Pajakkala Poutatorvesta ja Ghetto-Aki Joku Roti Mafiasta.

Kerran oltiin menossa Vesilahteen keikalle ihan Itä-Suomen perukoille. Matka lähti nihkeästi käyntiin, kun tankattiin autoon väärää polttoainetta ja jouduttiin imemään tankki tyhjäksi letkulla ja kanisterilla. Sitten oli vielä 200 kilsaa tietöitä, joihin jumiuduttiin.

Puoli tuntia ennen keikan alkua oltiin vielä kaukana määränpäästä ja festarijärjestäjät ilmoittivat, ettei tarvitse tulla ollenkaan. Käytiin sitten Lappeenrannassa pullakahvilla ja takaisin Helsinkiin. Kyllä hävetti!”

Liljan loisto Club Libertén (Kolmas Linja 34, Helsinki) Mañana-klubilla 14.1.
Liput 7 euroa + narikka.