Club Mañana: Sitten me tehtiin levy

Maailman kuvalehden Mañana-klubin esiintyjät kertovat
palstalla musiikistaan. 12.12. klubilla esiintyy Yona & orkesteri Liikkuvat pilvet.

”Mulle oli kertynyt pöytälaatikkoon säveltämiäni ja sanoittamiani kappaleita ja pyysin ex-miestäni Kalevia (Louhivuori) auttamaan niiden kanssa. Kalevi teki kappaleisiin sovitukset ja sitten teimme demoja, joista tykättiin niin paljon, että teimme ekan levyn Pilvet liikkuu minä en (2010).

Orkesteri koottiin kavereista ja Kalevin serkuista. Kaikki bändin yhdeksän muusikkoa ovat Jyväskylästä tai Kuopiosta, jotka ovat entisiä kotikaupunkejani.

Me ollaan alettu kutsua meidän musaa impressionistiseksi popiksi. Kriitikot pitävät meidän musiikkia uudenlaisena sekoituksena jazzia, folkia ja klassista. Itselleni tärkeitä artisteja ja innoittajia ovat esimerkiksi Nina Simone, Tapio Rautavaara ja Björk.

Tekstini pyörivät luonnon ympärillä, luonto on mulle tärkeä. Käsittelen myös ihmisen erkaantumista luonnosta, ikävää takaisin luontoon. Ja sitten mulla on myös fataaleja rakkauslauluja, tarinoita menetetystä rakkaudesta.

Haluan vaikuttaa ihmisiin, totta kai. Vedenpaisumuslaulussa laulan: ”Anna vuolaana virrata surusi suuri / kun kotimetsäsi ympärille / kasvanut on muuri.” Vaikka emme hirveästi voi tehdä, voimme ainakin tiedostaa ympäristön tilan. Kyyneleemme, jotka tippuvat maahan – niistä voi kasvaa uusi puu. Se on vähintä, mitä voimme tehdä.

Keikoilla sattuu ja tapahtuu. Kerran kun esitin oikein herkkää kappaletta, näin kun vanha lapsuudenkaverini kouri tyttöystäväänsä yleisön seassa. Aloin nauraa ja nauru tarttui koko bändiin. Lopulta piti kertoa yleisölle, miksi multa oli pettänyt pokka.”

Yona & orkesteri Liikkuvat pilvet Club Libertén Mañana-klubilla
perjantaina 12.12. Liput 8€.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!