Siisti Japani ja romanttinen Korea

Viha-rakkaussuhteet kukoistavat naapurikansojen välillä ympäri maailmaa.

June Eun-Yeong Park, 21, opiskelija

Soul, Etelä-Korea

”Korealaisten on vaikea puhua Japanista ajattelematta toisen maailmansodan tapahtumia. Ne ovat yhä tuoreessa muistissa. Vasta seuraavaksi mieleen tulevat kukkivat kirsikkapuut ja sake. Ja japanilainen aikuisviihde! Sen varmasti mainitsee jokainen korealainen mies, jos häneltä kysytään Japanista. Itse rakastan japanilaista animaatiota ja ihailen geishoja. He ovat minusta hyvin viehättäviä ja salaperäisiä.

Japanilaiset kaupungit ovat yllättävän siistejä, niissä ei näy yhtään roskaa. Eikä kukaan kävele päin punaista kadulla. Kun näkee, kuinka hartaasti kansalaiset noudattavat sääntöjä, ymmärtää miksi Japanista on tullut yksi maailman johtavista maista.”

Yui Watanabe, 23, toimistotyöntekijä

Osaka, Japani

”Opiskelijoille Korea on suosittu matkakohde, koska se on lähellä ja halpa. Myös vanhemmat naiset, jotka katsovat tv:stä korealaisia sarjoja, matkustavat mielellään “romanttiseen” Koreaan. Korealainen ruoka on tulista, mutta esimerkiksi korealaista grillattua lihaa, yakinikua, mekin syömme mielellämme.

Japaniin on viime vuosina ilmestynyt useita ravintoloita, joissa nainen voi syödä yksin. Mutta korealaiset eivät koskaan syö niissä, etteivät muut ajattelisi, ettei heillä ole ystäviä. Korealaisille seura merkitsee paljon, siksi heitä kauhistuttaa sellainen idea.

Korealaiset tuhlaavat ja heidän mielestään me japanilaiset olemme pihejä. Korealaisen kaverini mielestä pyöräily on köyhäilyä.”

Julkaistu Kumppani-lehdessä 12/2009.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!