Pakolaisveljiä ja Talebanin kannattajia

Viha-rakkaussuhteet kukoistavat naapurikansojen välillä ympäri maailmaa.

Saira Iram, 26, projektikoordinaattori

Lahore, Pakistan

”Kun ajattelen Afganistania ja afganistanilaisia, ensimmäisenä mieleen tulee veljeys. Afganistan on naapurimaamme ja islamilainen valtio, kuten Pakistan. Toiseksi mieleen tulevat pitkä parta ja tyypillinen afganistanilainen päähine. En ole käynyt Afganistanissa, mutta kuvittelen erittäin saastuneen ja meluisan ympäristön, jossa ihmisten äänet eivät kuulu.

Pakistanissa näemme paljon afganistanilaisia, jotka ovat kaukana kodeistaan. He eivät tiedä, mikä heidän kohtalonsa on. Tunnen sympatiaa afganistanilaisia kohtaan ja haluaisin auttaa heitä. Me otamme afganistanilaiset vastaan avoimin sylin, vaikka meillä on näkemyseroja joistakin asioista.”

Rahman Ali Jawed, 25 ihmisoikeusvastaava,

Kabul, Afganistan

”Meillä on paljon yhteisiä ongelmia Pakistanin kanssa, kuten Taleban ja Al Qaida. Afganistanilaiset poliitikot ja media väittävät, että Pakistan tukee Talebania omalla alueel

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!