Kulttuuripalat

Valokuvia Lähi-Idästä ja suuren sydämen etsintää.

Lähi-idän siemeniä

Millaista on odottaa kotiinpaluuta 60 vuotta, ihmisiän verran? Tällainen kysymys auttaa ymmärtämään hippusen verran arjesta konfliktin keskellä. Palestiinan yli 4,4 miljoonaan pakolaiseen mahtuu monta odottajaa.

Odottamisen lisäksi arki on paljon muuta. Toivon siemeniä, pelon siemeniä – 40 vuotta miehitystä palestiinalaisalueilla -näyttely tuo miehityksen todellisuutta suomalaisten ulottuville 56 valokuvan voimin.

Vapaaehtoistyöntekijöiden ja eri järjestöjen oman kuvamateriaalin lisäksi valokuvanäyttelyssä on myös suomalaisten ammattikuvaajien otoksia.

Kirkon Ulkomaanavun, Amnesty Internationalin Suomen osaston ja Psykologien Sosiaalinen vastuu ry:n järjestämän näyttelyn tarkoituksena on lisätä tietoutta ihmisoikeusongelmista Israelissa ja palestiinalaisalueilla.


Toivon siemeniä, pelon siemeniä – 40 vuotta miehitystä palestiinalaisalueilla -näyttely kiertää vuoden 2008 aikana eri puolilla Suomea.

Etsitään: sydänten kuningatarta

Ystävänpäivänä Kansainvälinen Kulttuurikeskus Caisa täyttyy misseistä. Ei ihan mistä tahansa pintapuhtoisista – vaan todellisista, sisältä kauniista.

The Queen of Hearts 2008 -kilpailussa eri kansallisuuksien naiset ottavat mittaa, suurella sydämellä: naiset puhuvat oman itsensä arvostamisesta, myötätunnosta ja huomaavaisuudesta. Lisäksi Caisassa nähdään perinteisempi muotinäytös, syödään yhdessä illallinen – ja tanssiakin saa.


The Queen of hearts 2008 -tapahtuma 14.2. Helsingissä kulttuurikeskus Caisassa klo 19-22. vapaa pääsy.


Julkaistu Kumppani-lehdessä 2/2008

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!