Heijastin

Vilku ja välky

Järki ja poliisi sanovat, että takin helmaan kannattaa näin pimeällä laittaa heijastin killumaan. Suurin osa kaupan laareista löytyvistä heijastimista on kuitenkin sellaisia, ettei niitä ihan pelkästään esteettisistä syistä vaatteisiinsa kiinnitä: olkoon kuinka halpa henkivakuutus tahansa, ruma muovilätkä on aina ruma muovilätkä.

Pienellä etsimisellä löytyy kuitenkin kauniimpiakin yksilöitä, sillä moni suomalainen käsityöläinen on tehnyt pimeillä teillä kävelijän pelastajasta oman versionsa. Sellaisen ostamalla saa paitsi kauniimman heijastimen kuin naapurilla, myös hyvän mielen siitä, että tukee oman kulmakunnan käsityöläisiä.

Mikään ei tietenkään pakota ostamaan heijastinta valmiina. Rajana kokeiluille heijastintehtailijana ovat vain materiaalien heijastavuus ja oma mielikuvitus.

Julkaistu Kumppani-lehdessä 1/2007

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!