Mahdollisuuksien markkinat

Mahdollisuuksien torit tuovat jälleen esille suvaitsevaa ja monikulttuurista Suomea. Tänä vuonna toreja järjestetään 18 paikkakunnalla lähinnä keväällä tai alkukesästä.

Mahdollisuuksien toreja yhdistävät tänä vuonna eri kampanjat ja ulkomailta tulevat esiintyjät. Burkinafasolainen rumpuryhmä Sababougnouma esiintyy viidellä torilla ja ulkoministeriön Tuhat ja yksi askelta -kampanja näkyy kahdeksalla paikkakunnalla.

Helsingissä on edellä mainittujen lisäksi ohjelmassa muun muassa Badu Ndjiain Doxot-ryhmä, Tarujen saarten uutta musiikkia, poliisien pyörähuutokauppa sekä afrokuubalainen satutyöpaja lapsille ja heidän vanhemmilleen.

Vaikka tiedossa on paljon viihdyttävää ohjelmaa, esille nostetaan myös globaaleja ongelmia ja tuodaan esille monikulttuurista Suomea. Toreilla järjestetään seminaareja ja paneelikeskusteluja näistä aiheista.

Usealla paikkakunnalla näkyy myös Kepan Ruoka-aika-kampanjan Caffè Latte -tempaus, joka kiinnittää kuluttajien huomion maitokahvin raaka-aineisiin, maitoon ja kahviin. Toreilla järjestetään eurovaalitilaisuus, jossa yleisöllä on mahdollisuus äänestää reilun kahvin sekä luomu- ja lähiruoan puolesta. Äänestyksen päälle nautitaan reilut vaalikahvit ja keskustellaan kahvin ja maidon maailmankaupan vaikutuksista kehitysmaissa.

 

Arabialainen kulttuuri tutuksi

Tuhat ja yksi askelta on ulkoasiainministeriön vuoden 2004 Ihminen ja kehitys -kampanja, joka johdattaa ihmiset tutustumismatkalle arabimaiden kulttuuriin ja ihmisiin. Alustavien suunnitelmien mukaan kampanja viedään Helsingin lisäksi Jyväskylään, Kuopioon, Ouluun, Rovaniemelle, Tampereelle, Turkuun ja Vaasaan.

Suunnitelmissa on, että torivieraat pääsevät maistelemaan arabialaista kahvia ja teetä sekä tutustumaan hennatatuointien tekoon. Jaossa on esitteitä ja muuta kampanjaan liittyvää materiaalia. Tuhat ja yksi askelta -kampanja on osa ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyötiedotusta.

Mahdollisuuksien toreilla esitellään lisäksi tänä vuonna ensimmäistä kertaa jaettava Kepan Kumppanuuspalkinto. 2000 euron palkinto myönnetään ansiokkaalle kehitysyhteistyöhankkeelle, jonka tunnusmerkkinä on aito kumppanuus etelän järjestön kanssa. Mukaan on ilmoittautunut hyvin erilaisia järjestöjä. Edustettuina on muun muassa ystävyysseuroja sekä maahanmuuttajien järjestöjä.

Ajatuksena on, että kaikki loppukilpailuun ehdokkaiksi valitut hankkeet ovat palkitsemisen arvoisia samaan tapaan kuin esimerkiksi Finlandia-palkinnosta kisaavat kirjat.

Yleisö voi tutustua hankkeisiin Mahdollisuuksien toreilla ja äänestää omaa suosikkiaan joko paikan päällä tai internetissä, josta löytyvät kaikkien loppukilpailuhankkeiden esittelyt. Lopullisen valinnan tekee valtioneuvos Harri Holkeri marraskuussa.

 

Ilmestynyt Kumppanissa 2/2004

 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!