Kolmannes Kiinan nuorista miehistä kuolee tupakkaperäisiin sairauksiin, varoittavat maailman suurimman tupakkatutkimuksen tehneet amerikkalaiset, brittiläiset ja kiinalaiset tiedemiehet. Jollei tupakointitapoja muuteta, yli 100 miljoonaa nyt alle 29-vuotiasta kiinalaismiestä kuolee ennenaikaisesti tupakoinnin seurauksena.

Kiinan tupakkamarkkinat ovat valtavat ja edelleen kasvussa. 50-luvulla Kiinassa poltettiin vuosittain 100 miljardia savuketta, 80-luvulla 500 miljardia ja nyt 1 800 miljardia tupakkaa. British Medical Journal-tiedelehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kaksi kolmesta kiinalaisesta ajattelee, että tupakointi ei ole lainkaan haitallista tai vain vähän haitallista.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!