Frank Odoi piirtää afrikkalaista sarjakuvaa

Ghanalaissyntyinen, nykyään Kenian Nairobissa asuva sarjakuva- ja pilapiirtäjä Frank Odoi oli yksi tapahtuman vieraista. Odoi esitteli festareilla afrikkalaista sarjakuvaa yhdessä suomalaisen kollegansa Leif Packalenin kanssa.

Afrikassa Odoin piirroksia julkaistaan tällä hetkellä kahdeksassa eri päivä- ja viikkolehdessä mm. Keniassa, Ugandassa ja Tanzaniassa. Suomessa on ainoana Euroopan maana julkaistu hänen sarjakuva-albuminsa Golgoti.

Frank Odoi kiitteli monien Afrikan maiden vapautunutta poliittista tilannetta.

— Ennen signeerasin työni nimellä ”Fran”. Se ei paljastanut syntyperääni, koska nimenä se olisi voinut olla yhtä hyvin eurooppalainen tai amerikkalainen. Nykyään voin julkaista poliittisesti kriittisetkin piirrokseni omalla nimelläni ja olla pelkäämättä seurauksia, Odoi kertoo.

Vaikka sarjakuva on afrikkalaisena mediana varsin moderni, Golgoti ja vielä julkaisematon albumi Akokhan käsittelevät afrikkalaista historiaa. Odoi toivookin vaikuttavansa töillään erityisesti afrikkalaisiin nuoriin.

— Nuorten täytyy tietää historiansa. Niin monia asioita on jo menetetty, surullista mutta totta.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!