• 30.3.2017

    Kohti kevättä!

    Täytetyt munakoisorullat vaativat vähän näpertelyä, mutta täyteläinen maku palkitsee. Tomaattikastikkeessa suussa­sulaviksi hautuneet rullat sopivat täydellisesti vaikka pääsiäisen ruokapöytään. Aterian kruunaa mämmillä ­tuunattu kerrospannacotta.

  • 29.3.2017

    Etkö sinä yhtään häpeä?

    Syömisen pitäisi herättää kosmista kauhua ja eksistentiaalista tuskaa. Syömällä kiinnitämme itsemme kohtalokkaasti maailmaan: meistä tulee mutkikkaan koneen osia, joilla on vastuunsa koneen hyvästä toiminnasta, kirjoittaa Antti Nylén.

  • 29.3.2017

    Pöytä on katettu kaikille

    Yhdessä syöminen yhdistää kaikkia maailman ihmisiä. Maailman Kuvalehti pääsi ruokahetkeen Kolumbiassa, Portugalissa, Kreikassa, Keniassa, Italiassa, Meksikossa, Yhdysvalloissa ja Suomessa.

  • 29.3.2017

    Ruuan kautta olemme yhtä

    Kun jaamme ruokaa ja syömme yhdessä, kyse on enemmästä kuin vain ravinnosta: ihminen antaa palan itseään ja kulttuuriaan.

  • 29.3.2017

    Oliiviöljyä, sitruunaa, persiljaa!

    Suomeen on viime vuosien aikana avattu useita aitoa Lähi-idän ruokaa tarjoavia ruokapaikkoja. Ruoka on kuin oikotie tai pikakurssi kulttuuriin.

  • 28.3.2017

    Herkku, joka maistuu turistillekin

    Latinalainen Amerikka tunnetaan erilaisista maissileivistään. Elsalvadorilaisten ikioma versio on nimeltään pupusa.

  • 28.3.2017

    Viekö sijoittaja leivän pöydästä?

    Afrikan maat hamuavat ulkomaisia sijoittajia muun muassa lisäämään maatalouden tuottavuutta. Mutta onko sijoittaja julma maakaappaaja – vai auttaako hän koko maata kehittymään?

  • 27.3.2017

    Tiedostamaton seksismi meissä

    Mielikuvat vaikuttavat esimerkiksi ihmisten palkkaamiseen.

  • 27.3.2017

    Sudet elävöittivät Yellowstonen

    Susien palauttaminen teki kansallispuistolle ihmeitä.

  • 27.3.2017

    Maatalous saa ilmaston rahat viisinkertaisesti

    Maataloustukiaisiin käytetään yli 560 miljardia dollaria vuosittain.