• 3.12.2024

    Vähemmän oletuksia, enemmän rohkeutta – Miten puramme vammaisuuteen liittyviä ennakkoluuloja?

    Monet työnantajat epäilevät vammaisten kykyä tehdä töitä. Työelämässä tarvitaan tietoa, avoimuutta ja rohkeutta palkata eri tavoin vammaisia ihmisiä.

  • 23.10.2024

    ”Kastijärjestelmä pysyy yllä, koska ylemmät kastit hyötyvät siitä” – Dalitien syrjintä jatkuu, mutta aktivismi voimistuu

    Daliteihin kohdistuu väkivaltaa ja syrjintää, mutta dalitaktivismi on entistä laajempaa kansainvälisen näkyvyyden myötä. Suomessa ryhmän asemasta tietoa jakaa Dalitien solidaarisuusverkosto.

  • 18.6.2024

    Unohdetut uiguurit – Kiina on hyötynyt siitä, että maailman huomio on muualla, sanovat uiguuriaktivistit: ”Kyse on kansanmurhasta”

    Uiguureita on yhä uudelleenkoulutuskeskuksissa ja osa on siirretty niistä vankilaan. Uiguurien maailmankongressin johtaja Dolkun Isa ja ohjelma- ja vaikuttamisjohtaja Zumretay Arkin kertovat kansan tilanteesta.

  • 27.12.2023

    Suomalainen media on epäonnistunut Palestiina-uutisoinnissaan: ”Palestiinalaisten ja israelilaisten mahdollisuudet saada ääntään kuuluviin eivät ole tasapuoliset johtuen kolonialismin pitkästä historiasta ja nykyisyydestä”

    Läntiset mediat hyödyntävät Israelin valtiollisen propagandan tekniikoita Palestiina-uutisoinnissaan, kirjoittaa väitöstutkija Laura Menard AntroBlogin uutiskommentissa.

  • 21.12.2023

    Mediassa toistuvat tarinat kärsimyksen kohottamista superihmisistä uhkaavat häivyttää alleen faktan – oikeasti se mikä ei tapa, jättää takamatkalle

    Terve ja etuoikeutettu porskuttaa, kun taas elämä köyhänä, sairaana tai syrjittynä on ihan oikeasti paljon vaikeampaa. Tähän auttaa yhteiskunnan korjaus, ei yksilön terapia, Karoliina Knuuti kirjoittaa.

  • 9.6.2023

    Ei poispääsyä ”vieraasta kulttuurista” – Ylen Kirjolla -realitysarja venyttää käsitystä normaalista

    Toivottavasti sarja lisää ymmärrystä autismikirjolla olevien henkilöiden kohtaamista rakenteellisista ongelmista, kirjoittaa Niina Ahola Antroblogin uutiskommentissa.

  • 16.11.2022

    ”Mistä sinä olet oikeasti kotoisin?” – Mixed suomalaiset joutuvat perustelemaan suomalaisuuttaan muille ja itselleen – ja se kuormittaa

    Kulttuurien risteymässä elävät mixed suomalaiset kokevat rasismia arjessa ja rakenteissa. Mixed Finns-yhteisön perustaneet Alice Jäske, Priska Niemi-Sampan ja Janina Waethongkham kirjoittivat kirjan, jossa he tarjoavat tietoa antirasismista – ja jakavat ryhmän kokemia haasteita.

  • 3.11.2022

    ”Köyhismi” eli köyhyyssyrjintä voi tehdä köyhyysloukuista nousemisesta vaikeaa – ja siksi se pitäisi tehdä laittomaksi, vetoaa YK-virkamies

    Köyhyyssyrjintä voi heikentää ihmisen kykyä nauttia omista oikeuksiaan, kuten esimerkiksi estää ihmisiä hakemasta töitä ja etuuksia.

  • 2.11.2022

    Kokoontumiskieltoja, korruptiota ja menetettyjä työpaikkoja – LGBTQ-yhteisöt ovat kokeneet kovia vapaamielisenä tunnetussa Libanonissa

    Libanon tunnetaan vapaamielisyydestään, mutta mielikuva saattaa perustua lähinnä ajatukseen Libanonista “eurooppalaisena” muuhun Lähi-itään verrattuna, kirjoittaa Laura Menard AntroBlogin uutiskommentissa.