• 5.3.2014

    Maailmanpankki: Ruokahävikki este köyhyyden vähentämiselle

    Tuoreiden tilastojen mukaan jopa kolmannes kaikesta ihmisravinnoksi tuotetusta ruuasta menee hukkaan.

  • 14.2.2014

    Ruuan hinta laski ensimmäistä kertaa kolmeen kuukauteen

    FAO:n seuraaman hintaindeksin painoi alas etupäässä viljakasvien laskeva hinta.

  • 10.2.2014

    UNEP: Kestämättömälle kulutukselle tulossa raja vastaan

    Holtittomat ruokailutottumukset ja hillitön maan kysyntä on ylittämässä luonnon kantokyvyn vuosituhannen puoliväliin mennessä, sanoo YK:n ympäristöjärjestö. 

  • 22.1.2014

    Järjestöt: Eläinteollisuus koettelee jo maailman kantokykyä

    Liha- ja maitoteollisuuden käytössä on jo 70 prosenttia maailman vesivaroista ja kolmannes viljelysmaasta, käy ilmi raportista.

  • 15.1.2014

    Gourmet-ruokaa hyönteisistä

    Monet kavahtavat ajatusta hyönteisten suuhun laittamisesta. Hyönteiset kuuluvat kuitenkin noin kahden miljardin ihmisen ruokavalioon. Kööpenhaminalainen huippuravintola kehittelee ötököistä gourmeeta, ja Turussakin puuhataan hyönteisfarmia.

  • 10.1.2014

    Lihominen kiihtynyt kehitysmaissa

    Tuoreen tutkimuksen mukaan kehitysmaissa on jo enemmän lihavia kuin teollisuusmaissa.

  • 9.1.2014

    Tärkeintä on arki – ja ruoka

    Sarjakuvataiteilija Emmi Valveen sarjakuvat vievät Maailman Kuvalehden lukijat kulinaristisille retkille eri puolille maailmaa. Valve kertoo tässä suhteestaan ruokaan.

  • 3.1.2014

    Sambiassa herkutellaan toukilla

    Puissa asuu halpaa, terveellistä ja ravitsevaa ruokaa, mutta herkun kova kysyntä on johtamassa kestämättömään hyödyntämiseen, kirjoittaa Amy Fallon.

  • 10.12.2013

    Mate – veden ja ilman taidetta

    Johanna Pohjolan tietokirja taustoittaa voimajuoman historiaa ja kulttuuria.

  • 9.12.2013

    Raportti: Tuhlauksen vähentäminen ja kasvissyönti avuksi ruokapulaan

    Satojen lisääminen ei riitä, jos maailma halutaan ruokkia vielä vuonna 2050, varoittaa YK-raportti.