• 6.5.2019

    YK-järjestöt: Yli 10 miljoonaa ihmistä tarvitsee ruoka-apua Pohjois-Koreassa – Päivittäiset ruoka-annokset kutistettu 300 grammaan

    Ruokapulasta kärsivät pohjoiskorealaiset ovat joutuneet vähentämään ruuankulutustaan ja syövät lähinnä enää riisiä ja kaaliruoka kimchiä, kertovat YK-järjestöt. Myös aiemmin maaseudun sukulaisiin luottaneet kaupunkilaiset kärsivät ruokapulasta.

  • 10.4.2019

    Mosambikilta vie vuosia toipua Idai-syklonista – ”Vettä on ollut käsittämättömän isolla alueella”

    Mosambikin viranomaiset ja avustustyöntekijät paiskivat töitä saadakseen normaalin arjen pyörimään tuhoisan Idai-syklonin jäljiltä. Suomen Punainen Risti pyörittää kolerasairaalaa ja Kirkon Ulkomaanapu aikoo ryhtyä rakentamaan väliaikaisia kouluja.

  • 4.4.2019

    Jumalten ruoasta tuli ihmisten herkkua, jonka valmistaminen on kovaa työtä

    Ecuador on yksi maailman johtavista hienon kaakaon tuottajista. Kaakaon viljely ei houkuta enää uusia sukupolvia entiseen tapaan, mutta 43-vuotias Nancy Paz jatkaa isänsä 1960-luvulla aloittamaa kaakaotilaa.

  • 3.4.2019

    Raportti: 113 miljoonaa ihmistä kärsi akuutista ruokapulasta vuonna 2018 – Yhden ongelman ratkaiseminen auttaisi paljon

    Lähes kaksi kolmasosaa akuutista nälästä kärsivistä eli viime vuonna vain kahdeksassa maassa, käy ilmi EU:n ja YK-järjestöjen selvityksestä. Määrä on hieman vähentynyt, mutta miljoonat muut ovat vain askeleen päässä vakavasta ruokakriisistä.

  • 29.3.2019

    Etelä-Sudanissa otetaan käyttöön säänkestävät siemenet – Maataloudesta toivotaan uutta elinkeinoa myös sodasta palaaville nuorille

    Perinteiset viljelytavat eivät enää toimi Etelä-Sudanissa, jossa ilmastonmuutos on sekoittanut säät. Pienviljelijät opettelevat nyt säänkestävien siementen käyttöä.

  • 13.3.2019

    Nuoria patistetaan maatalouden pariin Nigeriassa – Lawrence Aferen perhe epäili noituutta, kun maatalous kiinnosti öljyalaa enemmän

    Nigerialla on valtava haaste sekä väestönsä ruokkimisessa että työllistämisessä. Lawrence Aferen mukaan ratkaisu tilanteeseen on nuorten houkuttelu viljelemään maata. Hänen perustamansa perustama Springboard-yritys yhdistää luomuviljelijöitä sosiaalisen median välityksellä.

  • 21.2.2019

    Tutkimus: Keinoliha ei välttämättä olekaan ilmastoystävällisin vaihtoehto karjankasvatukselle

    Maailmalla on viime vuosina intoiltu laboratoriossa kasvatetusta lihasta. Tutkijoiden mukaan on kuitenkin epäselvää, mitkä sen ilmastovaikutukset tulevat olemaan.

  • 30.1.2019

    Tehomaatalous kuristaa perheviljelmiä Argentiinassa

    Argentiinassa on noin 250 000 perhetilaa, ja niillä on tärkeä rooli maan ruuantuotannossa. Viime vuosina maassa on suosittu tehomaataloutta, mutta pientiloja on alkanut kiinnostaa luomuviljely.

  • 18.1.2019

    Tutkijat kehittivät ruokavalion, joka huomioi sekä planeetan että ihmisten terveyden: Yli tuplasti lisää kasviksia, puolet vähemmän lihaa

    Esimerkiksi Pohjois-Amerikassa syödään tällä hetkellä punaista lihaa 6,5 kertaa enemmän kuin pitäisi, Etelä-Aasiassa vain puolet suositellusta.

  • 16.1.2019

    Kambodžassa otetaan käyttöön uusi keino aliravitsemuksen hoidossa – Kalakeksistä toivotaan apua tuhansille lapsille

    Aliravitsemusta hoidetaan usein pähkinä- ja maitopohjaisella tuotteilla. Kambodžassa ryhdytään käyttämään kalapohjaista vaihtoehtoa, sillä se on halvempi ja sopii paremmin paikalliseen ruokakulttuuriin.