• 16.10.2024

    Kolonialismi tuhosi Zimbabwen ruokakulttuurin – nyt kokkikaksikko ammentaa alkuperäisistä raaka-aineista ja nostaa afrikkalaisen ruoan arvostusta

    Tafadzwa Anifasi ja Tyler Sibindi laittavat ruokaa raaka-aineista, joita on vuosikymmeniä pidetty ”köyhien ruokana”. Afrikan ruokakulttuurit kärsivät kolonialismin vaikutuksesta, mutta nyt paikalliset kokit vaalivat pitkään aliarvostettuja aineksia ja loihtivat niistä gourmet-annoksia.

  • 17.4.2024

    Etelä-Afrikka on tunnettu tuhansista viinitiloistaan ja Nabygelegen on yksi niistä: ”Kun saavuin tilalle, kellarissa oli vain noin 20 tynnyriä. Nyt olen jo sekaisin laskuissa”

    Suomessa ostetaan miljoonia litroja viiniä vuodessa. Etelä-Afrikka on yksi suurista viinintuottajamaista. Vierailimme Nabygelegenin viinitilalla ja tutustuimme siihen, miten viiniä valmistetaan.

  • 15.6.2023

    Kauppaa, ei ruoka-apua – Afrikan Reilun kaupan johtajat toivovat tukea maanosan ruuantuotannon vahvistamiseen: ”Jos nälänhätää ei ratkaista, turvallisuusuhka voi levitä rajojen yli”

    Afrikan ruokakriisi on syventynyt. Isaac Tongolalla ja Chris Oluoch'lla on esittää yksi ratkaisu: EU-maiden tulee tehdä yhteistyötä Afrikan valtioiden kanssa, jotta kauppa saadaan kaikille reiluksi.

  • 4.5.2022

    Karja dominoi maata ja massaa

    Karja vie leijonan osan viljelytilasta, ja sitä kautta koko maailman pinta-alasta. Karjaeläimet myös painavat enemmän kuin luonnonvaraiset nisäkkäät ja linnut yhteensä. Koska karja dominoi maata ja massaa, se jättää suuren jäljen maailmaan.

  • 25.1.2022

    Ympäristötietoutta ja 80 000 puuta sambialaiskylään – Tavoitteena paikallisten pienviljelijöiden elinkeinon turvaaminen

    Sambiassa yli kaksikymmentä vuotta sitten perustettu Green Living Movement aloitti toimintansa Suomessa 2007. Tietoja ja taitoja paikallisille tarjoavan järjestön Suomen osasto keskittyy yhteistyöhankkeisiiin, varainkeruuseen ja tietoisuuden lisäämiseen.