• 15.5.2024

    Sotilaallisten ryhmittymien sota, josta kärsivät siviilit – Miten Sudanin sota sai alkunsa?

    Sudanissa on sodittu yli vuosi. Sudanin sisällissota on yksi pahimmista humanitaarisista kriiseistä tällä hetkellä.

  • 11.5.2024

    Humanitaarinen asiantuntija Merit Hietanen kirjoitti suorasanaisen kirjan vanhemmuudesta auttajien alalla: ”Perheellisyys on alalla jossain määrin tabu”

    Humanitaarinen ala on täynnä ristiriitaisuuksia. Työssä edistetään ihmisoikeuksia ja juhlitaan moninaisuutta, mutta työkulttuurissa pelkkä vanhemmuus voi olla hankala poikkeama ideaalityöntekijästä.

  • 25.4.2024

    Israel käy kovaa kampanjaa palestiinalaispakolaisia auttavaa UNRWA:ta vastaan – Suomessa vierailleet työntekijät vetoavat tuen puolesta 

    Suurin osa avunantajamaista on palauttanut tukensa UNRWA:lle, mutta Israel haluaa järjestöstä yhä eroon. UNRWA:n lakkauttaminen ei kuitenkaan hyödyttäisi ketään, sanoo vaikuttamistyötä johtava Marc Lassouaoui.

  • 1.2.2024

    Samalla kun kansainvälinen tuomioistuin alkoi tutkia Gazan tapahtumia kansanmurhana, monet maat vetivät tukensa pois alueen tärkeimmältä avustusjärjestöltä – tästä kohutussa UNRWA:ssa on kyse

    Israelin syytöksiin reagoiminen jäädyttämällä UNRWA:lle suunnatut tuet kertoo ymmärtämättömyydestä järjestön asemasta ja toiminnasta, kirjoittavat tutkija ja YK-järjestö UNRWA:n entiset työntekijät.

  • 19.1.2024

    Ukrainan talvi on kylmä ja karu – ystävysten avustuspaketit kulkevat yhä rekan kyydissä

    Helsinkiläinen Mikael Kojima ja porvoolainen Oscar Rosqvist aloittivat Ukrainaan suuntautuvat avustusmatkat ensimmäisten joukossa kevättalvella 2022. Kaksikon auttamisenhalu ei ole hiipunut, vaan pikemminkin ammattimaistunut. Tärkeä yhteistyökumppani on Ukrainalaiset Suomessa -yhdistys.

  • 12.6.2023

    ”Eurooppalaiset ovat kiertäneet maailmaa pelastamassa paikallisia ongelmilta, joista moni on länsimaiden itsensä luoma”

    Humanitaarisella alalla arvostetaan kansainvälistä koulutusta, englanninkielen taitoa ja kykyä raportoida rahoittajille enemmän kuin paikallistuntemusta. Ajatusleikkinä voi pohtia miltä tuntuisi, jos sodan sattuessa Suomeen saapuisi outo avustusjärjestelmä ja satoja toimijoita, jotka puhuisivat tuntematonta kieltä, Ujuni Ahmed ja Merit Hietanen kirjoittavat.

  • 10.3.2022

    Suomen Pakolaisavun johtaja Annu Lehtinen: ”Ketkään muut kuin suomalaiset eivät pysty auttamaan niitä ukrainalaisia, jotka saapuvat Suomeen”

    Suomen Pakolaisapu ei työskentele Ukrainan rajalla: apu paikan päällä kanavoituu järjestön kumppanin YK:n pakolaisjärjestön avulla. Suomalaisten tukea tarvitaan nyt ennen kaikkea Suomessa.

  • 24.2.2022

    ”Putin on terroristi” – Suomen ukrainalainen yhteisö järkyttyi Venäjän sotatoimista

    Ukrainalaisten yhdistys Suomessa kerää jo nyt hätäapua ukrainalaisille sotilaille, sotilassairaaloille ja sotaorvoille.

  • 27.10.2021

    ”Tuen ja solidaarisuuden osoittaminen on se, mitä afganistanilaiset nyt kaipaavat” – Suomi roolimalliksi muulle maailmalle

    Suomalaisen median näkökulma Afganistanin tilanteeseen on jäänyt suppeaksi, sanoo Suomi-Afganistan Akatemian hallituksen puheenjohtaja Tamine Mehr.

  • 21.9.2021

    ”Valitettavasti näen Afganistanin dystopiana”

    Ulkopoliittisen instituutin vieraileva johtava asiantuntija Olli Ruohomäki näkee Afganistanin tulevaisuuden surullisena. Kuitenkaan kahdenkymmenen vuoden aikana maahan suunnattu kehitysyhteistyö ei ole valunut hukkaan.