Artikkelikuva

Maailman ääniä -podcastin syysjaksossa käydään läpi kolme Palermoa ravistellutta tragediaa: ”Jalkapalloilija Toto Schillaci yhdisti Italian ja Sislian”

Palermo ja Sisilia ovat olleet viime aikoina esillä uutisissa ikävässä valossa, kun ulkomaalainen luksusjahti upposi saaren edustalla ja siirtolaisten vapaudenriistosta syytetyn ministerin oikeudenkäynti alkoi. Myös jalkapallotähti Toto Schillacin kuolema järkytti kaupunkia, mutta toi samalla ihmiset yhteen, kertoo toimittaja Mira Selander podcastin kahdeksannessa jaksossa.

Ulkomaalaisen luksusjahdin uppoaminen, ministerin oikeudenkäynti ja Palermosta kotoisin olevan tunnetun jalkapallotähden Salvatore ”Toto” Schillacin kuolema.  Palermo on ollut esillä kansainvälisissäkin uutisissa, mutta minkälaista on arkinen elämä isojen uutisten takana?

Palermossa luokkaerot kärjistyvät ja kaupunki muuttuu. Siitä kertoo muun muassa intianviikunoiden korkea hinta. Ikävät uutiset voivat tuoda ihmiset hetkeksi yhteen. Näin kävi muun muassa Toto Schillacin kuoleman kohdalla.

”Schillacin yksi suurimmista meriiteistä oli se, että hän sai palermolaiset kommunikoimaan keskenään”, toimittaja Mira Selander toistaa jaksossa paikallisen jalkapallofanin ja -toimittajan mielipiteen.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!