Artikkelikuva
Muun muassa bulgarialaisen Ivo Danchevin kuva on esillä Maailman Kuvalehden 40-vuotisjuhlanäyttelyssä.

Maailman Kuvalehden neljä vuosikymmentä esillä Maailma kylässä -festivaaleilla

Maailman Kuvalehden 40-vuotisnäyttely juhlistaa palkittua aikakauslehteä, jonka ytimessä on maailmaa avartava kuvajournalismi.

Miltä näyttää bulgarialainen surva-rituaali? Entä Espanjassa luolaan rakennettu koti? Kuinka kuvata hetkeä, jona myanmarilaiseen kylään tuotiin ensimmäistä kertaa sähköt?

Sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Siksi kuvat maailmalta ovat enemmän kuin kuvia. Ne kertovat historiallisista tilanteista, ihmisistä ja ilmiöistä tavalla, johon teksti ei yksinään pysty.

Maailman Kuvalehden 40-vuotisnäyttely juhlistaa palkittua aikakauslehteä, jonka ytimessä on maailmaa avartava kuvajournalismi. Lehden kuvat tuovat moninaisuutta päivälehtien ulkomaanjournalismin usein konfliktikeskeiseen kuvavirtaan ja tarjoavat kuvastoa, jossa toisella puolella maailmaa asuva ihminen ei ole uhri vaan aktiivinen tekijä.

Juhlan kunniaksi tuomme festivaaliyleisölle näkymiä lehden sivuilta – upeimpia otoksiamme vuosien varrelta. Liikumme kuvissa muun muassa Myanmarissa, Bulgariassa, Brasiliassa ja Kiinassa.

Näyttely koostuu suurikokoisista värivalokuvista, joiden kuvaajat edustavat laajaa kansainvälistä avustajaverkostoamme, mukana muun muassa: Rubén Salgado (Espanja), Ivo Danchev (Bulgaria), Evgeny Makarov (Saksa) ja Oscar Espinosa (Espanja).

Valokuvien ohella avaamme lehden historiaa visuaalisella aikajanalla. Vuonna 1985 Kumppani-nimellä perustettu ilmaisena jaettu järjestölehti on vuosien varrella kasvanut globaaleja aiheita käsitteleväksi tilattavaksi aikakauslehdeksi.

Maailma kuvina – 40 vuotta ihmisiä ja ilmiöitä, Maailma kylässä -festivaaleilla Tiivistämön lämpiössä 24.–25.5. Avajaiset la klo 13.40.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!