Kurpitsapiirakka, eli amerikkalaisittain pumpkin pie, sopii erityisen hyvin syksyn juhlakauteen ja iloisiin herkkuhetkiin.
Kurpitsa on sadonkorjuun symboli. Piiras on samaan aikaan ihanan makea ja mausteinen. Inkivääri piristää täyteläistä makua ja vaahdotettu kauravispi päällä antaa suutuntumaan raikkautta. Halutessasi voit lisätä täytteen sekaan myös vaikka neilikkaa tai muskottia.
Piiras on herkullisimmillaan seuraavana päivänä, kun maut ovat ehtineet tekeytyä ja täyte mehevöityä.
Amerikkalainen kurpitsapiirakka
1 keskikokoinen myskikurpitsa
1,5 dl kookoskermaa
1,25 dl fariinisokeria
0,5 dl maissijauhoja
1 tl vaniljajauhetta
0,5 tl jauhettua kanelia
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl suolaa
Vegaanista piirakkataikinaa
Kauravispiä
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Puolita kurpitsa ja paista kurpitsan lohkoja uunissa noin puolen tunnin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet.
Kun olet ottanut kurpitsat pois uunista, alenna uunin lämpötila 180 asteeseen.
Koverra kypsynyt kurpitsan liha ja heitä kuoret kompostiin. Kumoa tehosekoittimeen koverrettu
kurpitsa ja muut ainesosat. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Ota piirakkavuoka esille ja painele taikina tasaisesti ympäri vuokaa. Kaada täyte taikinan päälle.
Laita piiras uuniin kypsymään noin tunnin ajaksi. Piirakka on valmis, kun täyte on muuttunut
kiinteäksi.
Nosta piirakka jäähtymään. Laita jäähtynyt piirakka jääkaappiin ja tarjoile seuraavana päivänä.
Koristele piiras vaahdotetulla kauravispillä ja pekaanipähkinöillä.