Tomaattinen mascarponekastike on täynnä makua. Täyteläinen koostumus sulaa suuhun ja sekaan paloitellut kirsikkatomaatit antavat mukavaa suutuntumaa.
Räiskyvän punainen väri tuo piristystä etenkin harmaiden talvipäivien ruokapöytiin. Mitä pidempään kastiketta hauduttaa, sitä enemmän maku syvenee. Tämä pasta-ateria valmistuu hujauksessa ja siksi se on sekä arjen että juhlavampien hetkien hittiruoka.
Tomaatti-mascarpone -pasta
2 tlk (800 g) tomaattimurskaa
1 prk (250 g) vegaanista mascarponea
Rasiallinen (250 g) tuoreita kirsikkatomaatteja
Ruukullinen tuoretta basilikaa
Suolaa
Pippuria
Kuivattuja yrttejä (esimerkiksi oreganoa)
Rypsiöljyä
Pastaa (noin 500 g)
Juustoraastetta (vapaavalintainen)
Paloittele puolet kirsikkatomaateista. Ruskista ne pannulla öljytilkassa korkeassa lämmössä.
Lisää sekaan tomaattimurska, reilu puoli ruukullista basilikanlehtiä ja mascarpone. Sekoita hyvin ja käännä hetken päästä lämpöä pienemmälle.
Anna hautua hiljalleen noin 20 min ajan. Mausta suolalla, pippurilla ja kuivatuilla yrteillä. Jos kastike on liian paksua, lisää joukkoon hieman vettä.
Kastikkeen hautuessa keitä pasta. Ruskista toisella pannulla öljytilkassa loput, pilkotut kirsikkatomaatit.
Asettele pasta ja kastike tarjoilulautasille. Koristele ruskistetuilla kirsikkatomaateilla, basilikanlehdillä ja halutessasi myös juustoraasteella. Nauti heti!