Artikkelikuva
Indonesiassa pienet ja keskisuuret yritykset tuottavat 61 prosenttia maan BKT:stä.  

Indonesia pani stopin shoppailulle Tiktokin tahtiin 

Indonesia kielsi syyskuussa suoran kaupankäynnin sosiaalisen median alustoilla. Lailla pyritään tukemaan paikallisia pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

Tiktokin suunnitelmat laajentaa verkkokauppaansa ottivat takapakkia, kun sovelluksen ensimmäisen ja suurimman kauppamarkkinan Indonesian uudet lait tulivat voimaan, kertoo muun muassa Time-aikakauslehti. 

Syyskuun lopussa Indonesia kielsi suoran kaupankäynnin sosiaalisen median alustoilla. Lailla pyritään tukemaan Indonesian paikallisia pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka tuottavat 61 prosenttia maan BKT:stä.  

On mahdollista, että muut Keski-Aasian maat seuraavat naapurinsa esimerkkiä. Lain voimaan tulon jälkeen ainakin Malesia on ilmoittanut tutustuvansa lakiin, kertoo hongkongilainen sanomalehti South China Morning Post

Tiktok ilmoitti sulkeneensa Indonesian kaupan lokakuussa. Tiktok Shop oli Indonesiassa sovelluksen nopeimmin kasvava ominaisuus. Kauppa toimii esimerkiksi Yhdysvalloissa, Thaimaassa ja Britanniassa. 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!