Artikkelikuva

Hassunhauskat siemenet: niillähän on suu ja silmät!

Matkailija törmäsi niin jänskiin siemeniin, että niitä sujahti muutama myös matkalaukkuun.

Costa Ricassa on rantakävelyillä mukava tarkkailla, mitä meri on kuljettanut hiekalle ja mitä kaikkea metsänreunassa kasvaa. Pari kertaa olen rannan tuntumassa nähnyt puun, jonka siemenet ovat hupaisia.  

Ne ovat noin neljä senttimetriä pitkiä ja niillä kaikilla on ikään kuin suu ja silmät.  

Kirjoista tai netistä en ole onnistunut selvittämään, mikä puu on kyseessä. Ehkä se on joku palmu – kenties kookospalmu. Odotan yhä vastausta asiaan! 

Viime reissulla keräsin siemeniä kallionkoloon valokuvausta varten. Pakko tunnustaa, että toin myös matkamuistoksi muutaman. 

Yleensä ottaen pyrin kuitenkin noudattamaan periaatetta, että jätän rannalle vain jalanjälkeni ja tuon mukanani ainoastaan elämyksiä. 

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!