Artikkelikuva
Kulttuurista riippumatta pyrimme vastaamaan lähipiirimme avunpyyntöihin, osoittaa maailmanlaajuinen tutkimus. Kuvituskuva; kuvan henkilöt eivät liity tutkimukseen.

Tutkimus: Auttaminen on osa ihmisyyttä

Tulos osoitti, että lähes 80 prosenttia avunpyynnöistä toteutettiin kulttuurista riippumatta.

Maailmanlaajuinen tutkimus osoittaa, että ihmisten taipumus auttaa muita sosiaalisen ryhmänsä sisällä on universaali.

Usean eri yliopiston yhteistutkimuksessa vertailtiin kahdeksaa eri kulttuuria edustavien yhteistyökykyä havainnoimalla heidän sosiaalista kanssakäymistään.

Mukana oli muun muassa italialaisia, puolalaisia, siwuyhteisön jäseniä Itä-Ghanasta sekä murrinhpatha-kieltä puhuvia alkuperäiskansojen edustajia Australiasta.

Tutkimuksessa tarkasteltiin arkisia avunpyyntöjä. Tulos osoitti, että lähes 80 prosenttia avunpyynnöistä toteutettiin. Jos pyynnöstä kieltäydyttiin, annettiin sille suurimassa osassa tapauksista syy.

”Kun tarkastelemme sosiaalisen vuorovaikutuksen mikrotasoa, kulttuurierot pääosin katoavat ja voimme nähdä lajimme taipumuksen antaa apua”, kommentoi toinen tutkimuksen johtajista Kalifornian yliopiston apulaisprofessori Giovanni Rossi tiedotteessa.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!